BIO

Foto : Shots_By_Larissa

Hey! Ik ben Sven van der Meer en vind drummen het allerleukste wat er is. Ik speel graag met veel energie, houd van dikke snares, diepe toms en volle overgave.

Ik ben ooit op mijn zolderkamertje in Bodegraven begonnen met drummen en heb nu mijn thuis- en studiobasis in Haarlem waar ik in 2020 ben afgestudeerd aan het conservatorium.

Vanaf mijn tiende ben ik dolenthousiast over drummen, dit kwam in de eerste instantie over mijn drumleraar Olaf Fase. Na wat jaren lessen bij hem en Linda van Leeuwen ben ik na de middelbare school gelijk naar het conservatorium gedaan om me full time op het drummen te kunnen storten. 

Vanaf mijn 16e heb ik veel in bandjes gespeeld, met rockband VENHILL speelde ik veel shows in de kroegjes van Alphen a/d Rijn en omstreken. Nadat deze vaste band stopte kwam er achter dat ik het drummen zelf en vooral het live spelen het allerleukst vond. Door een netwerk op te bouwen in Haarlem begon ik langzaam maar zeker met veel verschillende projecten samen te werken, live te spelen en op te nemen.

Tegenwoordig speel ik bij te gekke artiesten zoals Ben Forte, Daimy Lotus, Tim Dawn, Sterre Koning, Marc Floor. Ik

Met de Soundwise band heb ik al een aantal super toffe klussen mogen spelen, zoals The Passion, The Talent Scouts, ZING, Kerstmuziek gala en het Stralend Kerstfeest.

Met de Stage-vision band heb ik This is Michael gespeeld in Ahoy Rotterdam, een ode aan Michael Jackson met Jared Grant.